FC MILSAMI Orhei

1 234

Petru Jardan: ”Milsami, un proiect de viitor”

« inapoi la toate stirile

Reporter: Domnule Jardan, v-ați implicat în fotbal odată cu apariția echipei Milsami. Cum este fotbalul moldovenesc în viziunea Dumneavoastră?
Petru Jardan: Ați accentuat corect, m-am implicat în fotbal, pentru că până în vară, când am preluat echipa Viitorul Orhei și i-am schimbat denumirea și componența am fost un suporter și un admirator pasionat al fotbalului. Am urmărit fenomenul, îl cunoșteam din exterior, știam valoarea fotbalului național. Mă bucur că odată cu lansarea proiectului Milsami Orhei a crescut simțitor și valoarea campionatului. Nu că ar fi doar meritul nostru, dar avem și noi o parte din meritul ascensiunii nivelului competiției interne. Mai ales în ceea ce ține de interesul publicului pentru fotbalul moldovenesc. Și aici aș vrea să menționez galeria clubului nostru, pe care o consider una dintre cele mai frumoase din țară.

Reporter: Apropo de galerie. Este un grup de suporteri care vă însoțește și la meciurile din deplasare.
Petru Jardan: De asta și spuneam că a crescut interesul oamenilor din Orhei pentru fotbal. Lumea a înțeles că ceea ce se face la club este la nivel profesionist, iar fotbalul de azi fără suporteri nu se concepe. La Orhei s-a creat deja un fan-club, cu sediul lor, cu un lider. Suporterii se pregătesc separat și organizat pentru fiecare meci, alcătuiesc scandări originale și sunt tot timpul lângă echipă, fapt pentru care le mulțumesc.

Reporter: Revenind la echipă, cât de serios este acest proiect?
Petru Jardan: Ne dorim să facem un club profesionist sută la sută. Am format un staf tehnic și administrativ de valoare, cu experiență, și preluând modelul echipelor mari din Europa vom încerca să facem din Milsami o echipă de talie europeană. Este un proiect de viitor. Suporterii noștri trebuie să aibă răbdare, pentru că o echipă nu se construiește peste noapte, ci în timp. Pas cu pas vom trece toate treptele de dezvoltare, astfel încât, în câțiva ani, echipa să înceapă să dea randament.

Reporter: Să înțeleg că nu aveți obiectiv pentru acest sezon?
Petru Jardan: De ce nu? Chiar dacă am luat-o de la zero ne-am propus să ajungem din primul an în cupele europene. Știu că va fi greu, pentru că aruncând o privire la clasament veți vedea că sunt 8 echipe care se bat pentru 4 locuri de Europa. Dar în același timp consider că avem o formație competitivă, rezultată din preselecția făcută în vară, care are capacitatea de a îndeplini obiectivul.

Reporter: La titlu vă gândiți?
Petru Jardan: Aș minți dacă aș spune că nu mă gândesc. Dar sunt realist. Despre titlu vom putea vorbi mai concret la primăvară, atunci când vom veni după perioada de pregătire. Cert este că începând cu sezonul viitor vom avea deja drept obiectiv câștigarea campionatului.

Reporter: Veți face și achiziții în iarnă?
Petru Jardan: Cu siguranță vom face, dar nu multe. Vom întări pozițiile pe care le considerăm sensibile. Nu uitați că avem deja în echipă fotbaliști de mare valoare, cu experiență în campionate tari din Europa, cum sunt cele din Spania, Portugalia sau Rusia. La fel, avem și jucători consacrați din Moldova, care au jucat și sper încă să joace la echipa națională.

Reporter: La mijlocul primei jumătăți a campionatului ați schimbat antrenorul. De ce ați făcut acest lucru?
Petru Jardan: Din numele clubului îi mulțumesc lui Vladimir Gasperschi pentru munca enormă pe care a depus-o. Gasperschi este un antrenor cu experiență, un antrenor bun, dar din păcate a fost nevoit să se retragă din motive de sănătate. Ne-am despărțit pe cale amiabilă, pentru că suntem oameni civilizați. Totodată am invitat la club un tehnician de mare valoare din România, Ștefan Stoica, în care ne punem mari speranțe.

Reporter: Din punct de vedere al bazei tehnico-materiale cum stați?
Petru Jardan: Suntem un club foarte tânăr, abia ne-am format. Sigur ne dorim să avem baza noastră sportivă, unde echipa să aibă toate condițiile de pregătire, astfel încât jucătorii să fie cu gândul doar la fotbal. Știu cât de important este acest lucru pentru un fotbalist. De aceea avem în proiect construcția unei astfel de baze, poate chiar și a unui stadion. Repet, trebuie să avem răbdare, pentru că treptat le vom reuși pe toate.
 

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Comentariul d-vostră: *

HTML-tag-uri nu sunt permise. Dacă doriţi să inseraţi un link pentru a posta dvs. - doar tip sau copia adresa link-ul dorit.
Numele: *
E-mail: *
Click to refresh image

Nu pot citi textul? Click pe imagine pentru a reînoi

Cele mai accesate știri

« Noiembrie 2010 »
LuMaMiJoiViSiDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
23 aprilie, 2020

În aceste timpuri grele pentru țara noastră și pentru întreaga omenire, Fotbal Club Milsami Orhei vine cu un mesaj de profundă recunoștință și apreciere pentru cei ce luptă în Prima Linie! Detalii...

14 aprilie, 2020

Fotbal Club Milsami Orhei aduce calde felicitări Federației Moldovenești de Fotbal cu ocazia aniversării a 30 de ani de la fondare! Detalii...

Clasament