FC MILSAMI Orhei

1 234

FC Milsami Orhei: Aliaj de tineret şi experienţă

« inapoi la toate stirile

Aură de mister în jurul apariţiei unei echipe de fotbal cu un titlu mare, FC Milsami (Orhei) este dezvăluit în cele din urmă. Într-un interviu pentru ziarul  "Молдавские Ведомости", vice-presedintele FC Milsami, Petru Jardan vorbește despre acest proiect interesant, care are menirea de a crea o revolutie in lumea fotbalului din Republica Moldova.

- Dl. Jardan, "Milsami" a apărut surprinzător pe harta fotbalului din Moldova. Ce înseamna acest nume?

Totul s-a întâmplat destul de spontan, echipa a fost formată în mai puțin de o lună. A fost necesar pentru a rezolva rapid toate problemele vitale, inclusiv denumirea oficială a clubului. Au fost unele variante, dar în final totul a fost destul de simplu. "Milsami" - o abreviere de nume de-ale mai multor persoane apropiate clubului și nemijlocit proprietarului Ilan Șor.

- Cui aparține ideea apariției acestui club?

- Proiectul a fost sprijinit de către actualul proprietar al FC Milsami (Orhei) Ilan Șor, care este îndrăgostit de fotbal. Pe timpuri, tatăl său, Miron Șor a vrut să cumpere un club de fotbal, dar a părăsit această lume prematur. În memoria tatălui său, Ilan Șor a decis să ducă la bun sfârșit proiectele tatălui său, astfel încât s-a ajuns la concluzia formării acestui club. Iniţial au existat mai multe opţiuni. Am avut posibilitatea de a prelua o echipă din divizia "B" sau "A", dar în cele din urmă am decis să începem cu Divizia Naţională, cu atât mai mult că a apărut și această posibilitate de a prelua echipa Viitorul Orhei, care se confrunta cu probleme financiare. Destul de rapid am reuşit să găsim un numitor comun cu vechea conducere a echipei "Viitorul" (Orhei) şi cu câteva zile înainte de începerea sezonului echipa a fost redenumita în "Milsami" (Orhei).

- Ce măsuri au fost întreprinse primele?

- Pentru a obţine rezultate concrete o echipă de Divizia Nationala are nevoie de un efort serios. Am fost norocoşi că i-am avut alături pe Dragoș Hîncu și Veniamin Sosnovschi, care au deja experiența de a conduce un club de fotbal. Datorită experienței lor, am reușit perfectarea actelor în timp record. Am achiziționat cațiva jucători care au deja o experienţă considerabilă în fotbal, precum şi un grup mare de jucători tineri, pentru viitor. Concluziile le vom trage abia după prima jumătate a campionatului naţional. Majoritatea jucătorilor au venit gratis. Bugetul nostru nu permite procurarea de jucători scumpi, iar salariile la "Milsami" nu sunt foarte mari pentru Moldova.

- Sezonul a inceput bine pentru "Milsami" - echipa a reușit o serie de victorii...

- Pregătirea pentru noul sezon am început-o în iunie. Pentru o perioadă atât de scurtă de timp eu cred că am reușit să facem o echipă competitivă grație faptului că avem în lot jucători cu experiență cum sunt Adrian Sosnovschi, Eduard Grossu şi Iurie Osipenco. Datorită unui aliaj format din experienţă şi tinerețe sperăm într-un rezultat pozitiv.

- Unii experţi se îndoiesc de longevitatea proiectului "Milsami"...

- Nimic în această viaţă nu este pentru totdeauna, în orice activitate se poate schimba totul în câteva secunde. "Milsami" va încerca să infirme aceste zvonuri și să contrazică pe sceptici.

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Comentariul d-vostră: *

HTML-tag-uri nu sunt permise. Dacă doriţi să inseraţi un link pentru a posta dvs. - doar tip sau copia adresa link-ul dorit.
Numele: *
E-mail: *
Click to refresh image

Nu pot citi textul? Click pe imagine pentru a reînoi

Cele mai accesate știri

« Septembrie 2010 »
LuMaMiJoiViSiDu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
23 aprilie, 2020

În aceste timpuri grele pentru țara noastră și pentru întreaga omenire, Fotbal Club Milsami Orhei vine cu un mesaj de profundă recunoștință și apreciere pentru cei ce luptă în Prima Linie! Detalii...

14 aprilie, 2020

Fotbal Club Milsami Orhei aduce calde felicitări Federației Moldovenești de Fotbal cu ocazia aniversării a 30 de ani de la fondare! Detalii...

Clasament