FC MILSAMI Orhei

1 234

Ștefan Stoica: ”Vom lupta pentru suporterii noștri”

« inapoi la toate stirile

- Experții spun că Milsami are cel mai dificil adversar la această etapă dintre toate cele 4 echipe moldovenești angrenate în cupele europene. Așa este?
- Cred că este pe undeva adevărat, ţinând cont de numele echipei din Georgia, pentru că este un club cu o istorie mare, care făcea furori în Uniunea Sovietică. Era o echipă care ajungea mereu pe podium. Chiar şi în Cupele Europene a ajuns foarte departe, dacă nu mă înşel. Plus la asta cu mulţi ani în urmă a câştigat şi contra lui Liverpool, dacă îmi aduc aminte bine, cu 3-0. Vorbim despre o echipă care are istorie, iar astfel de cluburi cu mari tradiții devin zi cu zi tot mai puternici. Întra-devăr în ultimii ani nu au făcut mare lucru prin Cupele Europene, dar asta nu înseamnă că e o echipă care nu ştie ce face. Ne va fi foarte, foarte dificil. Însă aşa este la fotbal, mai bine să joci cu o echipă istorică, cu o echipă cu nume, decât să cazi cu o oarecare.

- Cum vreți să bateți Dinamo Tbilisi, care a luat recent 2 jucători din Primera Division, Hisco fiind un nume mare din ultimul deceniu al fotbalului spaniol?
- Cum o să batem pe Tbilisi? Care a luat şi doi jucători din Primera Division? Eu zic că noi trebuie să jucăm. La fotbal nu se știe niciodată. Asta le spun şi jucătorilor. Și nu numai într-un meci cu o echipă foarte importantă, dar chiar și în campionatul Moldovei le spun de fiecare dată că victoria nu este asigurată pentru nimeni niciodată. Însă, ca jucător, ca antrenor, ca echipă trebuie de fiecare dată să lupţi şi dacă lupţi. Numai așa ai şansa să câştigi. O să jucăm fotbal la Tbilisi. În nici un caz nu o să ne băgăm în careul nostru şi să aşteptăm să treacă timpul, să dăm în mingi sau ştiu eu, să tragem de timp. Nu! La Tbilisi am venit să jucăm fotbal, bineînţeles. Cînd trebuie, să stea echipa în apărare dacă adversarul atacă, să rupem ritmul adversarului, iar când avem şi noi mingea trebuie să jucăm pentru că altfel niciodată nu te poţi aştepta să iei puncte de la adversar.

- Ați văzut vreun meci recent de-al adversarilor?
- Nu am văzut! Nu am avut ocazia asta. Ei au fost în Austria, au jucat ceva jocuri acolo, însă şi noi avem munca noastră la Chişinău şi nu am putut să îi vedem. Însă am văzut jocuri din campionatul trecut. Cu siguranţă.

- În Turcia nu i-aţi văzut în cantonament?
- Nu i-am văzut în Turcia, însă am văzut casete foarte multe în ce priveşte campionatul lor. O să le lipsească 4-5 titulari, care au plecat. Au venit foarte mulţi jucători şi au schimbat antrenorul. Cu siguaranţă echipa de acum va fi alta decât cea de anul trecut. Acuma să vedem dacă au avut timp să asambleze piesele care le-a luat antrenorul de două trei săptămâni. Mă îndoiesc. În ce mă priveşte pe mine cred că echipele se fac mai greu. Ştiţi cum este, ei vin cu un optimism extraordinar. Din cîte văd eu își pun mari speranțe în jucătorii din Spania. Întra-devăr cred că o să fie un meci foarte greu şi cred că jocul va conta în prima repriză cînd trebuie să fim disciplinaţi şi să nu primim gol. În continuare cred că echipa noastră poate să creeze probleme lui Dinamo Tbilisi.

- Veți juca de la apărare sau mizați pe cartea atacului la ei acasă?
- Nu o să mizez pe apărare sau pe atac. La fotbal există două faze: una cînd te aperi și alta cînd ataci. Asta este echipa lui Milsami. Cred că aţi văzut şi anul trecut jocul nostru. Niciodată nu ne propunem să stăm numai în apărare sau numai în atac. Jocul de fotbal e complex şi ca atare pot să încercăm să ne vindem scump pielea în Georgia.

- Ați mai fost în Georgia?
- În Georgia nu am mai fost. Am avut o ocazie cu ani mulţi în urmă, cînd eram jucător în Grecia și am cunoscut foarte mulţi georgieni. Era perioada cînd ei se repatriau. Erau mulți de origine greacă, cred că jumătate din georgienii care jucau în Grecia. Trebuia să vin la o nuntă, chiar naş trebuia să fiu. Însă viaţa așa este: tinerii s-au despărţit.

- Când erați jucător la echipa Larissa, în Grecia, ați jucat împotriva actualului selecționer al Georgiei, Temuri Ketsbaia, care era la Anortosis Famagusta. Despre georgieni se spunea că sunt brazilienii Uniunii Sovietice. Așa este?
- Cînd eram jucător era o pleadă de fotbaliști la Larissa. Am avut doi-trei coechipieri din Georgia de mare calitate. Le este tipic georgienilor să aibă tehnică bună. Le place să joace fotbal. Ştiu că erau supranumiți brazilienii Uniunii Sovietice. Aşa li se spunea şi în Grecia. Printre cei mai valoroşi jucători ai lor a fost și Temuri Ketsbaia, care a devenit selecţioner. Îl ştiu foarte bine, am fost adversari și în Cipru. El era la Anortosis antrenor, iar eu eram secund la Omonia Nicosia. Deci am avut cîteva întîlniri şi contre pe parcursul carierei şi ca jucător, şi ca antrenor. Eu îi doresc mult noroc, să facă ce trebuie, fiindcă a fost un jucător emblematic pentru Georgia.
Iar lui Milsami Orhei îi doresc să aibă şi puţină şansă să meargă mai departe. Lucrul acesta nu-l doresc numai pentru mine, dar în primul rând pentru jucători şi pentru echipa Milsami. Pot să spun că am luat locul trei în anul trecut pentru că am fost o echipă, iar când spun ECHIPĂ mă refer și la conducere, şi bineînţeles - să nu uităm cel mai important - de publicul de la Orhei, care este fantastic. O să facem tot ce depinde de noi, o să luptăm pentru fiecare balon, însă de foarte multe ori în viaţă poţi să-ţi doreşti multe, însă să nu poţi să le realizezi. Noi o să luptăm pentru fiecare balon să fie returul un joc tot atît de aprins, încît să avem şansele nostre să mergem mai departe.

Comentarii

Brava pentru stoika.si succes !
vulturul (2011-06-30 08:21:18)
Draga stoica,daca treci de georgieni nu ma mai iau de tine....succese...dar nu prea cred ca sunt sanse
anti-stoica (2011-06-30 08:29:18)
Hai Milsami, hai Milsami, hai, hai
Misha Shumaher (2011-06-30 11:33:39)
pentru anti-stoica ... o sansa tot timpul exista ... chiar daca nu o sa treaca de tbilisi,macar sa faca o figura frumoasa,dar noi cu totii avem incredere in echipa noastra si asteptam de la un rezultat pozitiv disreaa . Forzza Milsami Orjhei !!!
Vaniusha (2011-06-30 11:57:34)
Anti-stoika ....sa ne pisham pe tine
pt anti-stoika (2011-06-30 12:04:27)
Stoica The best!!!Forta milsami!!!!oricare ar fi rezultatul nu va iubim
Vitalik (2011-06-30 12:43:32)
oiiiii...acolo noi va iubim..cer scuze.....
Vitalik (2011-06-30 12:44:07)
Comentariul d-vostră: *

HTML-tag-uri nu sunt permise. Dacă doriţi să inseraţi un link pentru a posta dvs. - doar tip sau copia adresa link-ul dorit.
Numele: *
E-mail: *
Click to refresh image

Nu pot citi textul? Click pe imagine pentru a reînoi

Cele mai accesate știri

« Iunie 2011 »
LuMaMiJoiViSiDu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
23 aprilie, 2020

În aceste timpuri grele pentru țara noastră și pentru întreaga omenire, Fotbal Club Milsami Orhei vine cu un mesaj de profundă recunoștință și apreciere pentru cei ce luptă în Prima Linie! Detalii...

14 aprilie, 2020

Fotbal Club Milsami Orhei aduce calde felicitări Federației Moldovenești de Fotbal cu ocazia aniversării a 30 de ani de la fondare! Detalii...

Clasament