FC MILSAMI Orhei

1 234

Adrian Sosnovschi: ”În Moldova sunt 3 tipuri de echipe”

« inapoi la toate stirile

- Adrian, după prima jumătate a returului Milsami are un bilanţ negativ: 3 victorii 2 egalități şi 4 înfrîngeri. Cum explici asta?

- Clar că în comparație cu prima jumătate când am luat destule puncte, rezultatul acesta este negativ. Dar mai avem încă 9 etape înainte şi sper ca totuşi să obţinem obiectivul pe care ni l-am propus cu toţii.

- Cine este responsabil de aceste eşecuri?

- Într-un colectiv e cel mai urît sau mai bine zis nesportiv să începi să cauți vinovatul în clipele cele mai dificile. Părerea mea subiectivă este că în aceste momente sunt vinovaţi toţi, de la mic la mare. În fotbal, însă, apar momente care nu depind numai de noi, colectivul. De exemplu, arbitraj pe alocuri mai prost sau chiar, în unele cazuri, cînd alte echipe mai mici, care nu pretind la un loc de frunte, îţi crează probleme mari, deoarece sunt stimulate financiar de alte echipe care au şanse directe la locurile de frunte. În astfel de cazuri aceste echipe mici luptă cu mai mult efort, mai mult curaj împotriva noastră şi-i clar că ne vine mai greu decît în meciurile din prima parte a campionatului.

- Din echipa care se bătea la titlu, acum suntem pe cale să pierdem şi locul pentru cupele europene. E posibil?

- E clar că în fotbal totul e posibil. Dar iarăşi, nu vreau să compar echipa noastră cu alte echipe. Ştim cu toţii foarte bine că în campionatul naţional sunt echipe care luptă pentru puncte în toate meciurile, cum de altfel o facem noi. Dar sunt și echipe care luptă în două, trei meciuri, iar restul punctelor vin fără mari eforturi. În fine, a treia categorie de echipe sunt cele care aşteaptă să ofere puncte în schimbul recompenselor. Din aceste considerente e foarte greu să spunem cum va fi. Vom trăi şi vom vedea…

- Ce trebuie să facă echipa ca să revină la forma din toamna trecută cînd a reuşit 7 victorii la rînd?

- Trebuie să obțină 9 victorii la rînd şi cred că prin aceasta va reveni la forma din toamnă. E clar că fără victorii e greu să dai un calificativ echipei. Eu cred că lucrul care a fost făcut în iarna, jucătorii care au venit în a doua jumătate a campionatului, sunt la nivelul potrivit şi care într-adevăr pot să facă faţă. Jocul echipei la mijlocul terenului s-a schimbat în bine. Clar că într-un timp atât de scurt e foarte greu să te integrezi total. Noi îl avem pe Claudiu Ionescu, un jucător de valoare pe care eu îl consider un fotbalist cu mare experienţă. Ceva însă nu merge şi se vede asta. El îşi doreşte şi toţi îşi doresc ca să putem mai repede să obținem rezultatul. Aţi văzut şi nu numai odată, 3-4 etape am avut mare ghinion. Cred că e plin tot Internetul cu acele 13 bare. Dar nu pot să nu repet aceasta cînd evident nu îţi merge. Cât de mare este spațiul porții, cvred că e mai greu să nimerești bara. Mult mai simplu era ca mingea să intre în plasă. Dacă intrau măcar o jumătate din cele 13 bare sau măcar o treime, deja cred că nu mai eram acolo unde suntem şi vorbeam despre alte situaţii.

- Tu, în calitate de căpitan, ai discutat în particular cu jucătorii să vezi, poate este o problemă de alt ordin, nu neapărat sportiv?

- Da, desigur, ne mai adunăm, mai discutăm şi cu băieţii noi veniţi şi cu ai noştri de pe loc. Nu cred că este vreo problemă care se trage din altă parte decît cea a fotbalului. Colectivul e unit, se sprijină reciproc. Nu pot să fie la fel toți 20 de jucători. Unii se integrează mai repede, alții mai încet, dar sper că timpul le va aranja pe toate aşa cum trebuie.

- Lotul din toamnă a lui Milsami era mai tare decît cel de acum? Mă refer strict la componenţa lotului, nu la echipă.

- Nu cred.

- Meciurile cu Zimbru, Olimpia şi Iskra vor fi decisive în lupta pentru Europa League. Cine ţi se pare cel mai dificil adversar din cei 3?

- Mai sunt 9 etape, iar cele 3 puncte din meciurile directe cu fiecare dintre aceste echipe: Iskra, Zimbru și Olimpia valorează cât 6 puncte. Sunt meciuri decisive şi, sper eu, interesante, care vor decide reprezentantele Moldovei pentru Europa League.

- Cum explici atacurile prin mass-media, care vin din partea echipelor Dacia şi Olimpia?

- Ce să zic, din cîte îmi amintesc, din partea Daciei nu am auzit nimic. Însă din partea domnului Chiseliov am citit şi am auzit careva reproşuri în privinţa mea, precum că am avut un comportament nesportiv. Adică a fost relatată o secvenţă unde eu am scuipat în direcţia arbitrului, în urma unor decizii luate de acesta. În ceea ce priveşte corectitudinea deciziei de eliminare din acel meci cu Sheriff este altă întrebare. Dar cum se vede din acea secvenţă eu m-am apropiat şi am scuipat nu în arbitru, ci pe marginea terenului. Unde eram eu şi unde era arbitru… Am făcut ceea ce am făcut la marginea careului şi nicidecum nu am vrut să ofensez arbitrul. Iar dacă arbitrul asistent a crezut că a fost un gest la adresa lui pot să-mi cer scuze. Pentru mine este de mirare faptul că Serghei Chiseliov este prezent practic la toate meciurile noastre, cu alte echipe decât Olimpia. Cred că are emoții prea mari în ceea ce priveşte reuşitele noastre. Poate era mai bine să se concentreze asupra reuşitelor echipei personale şi să ne lase în pace şi pe mine, şi echipa Milsami, căci nu-i face faţă unui preşedinte de club, care într-adevăr e stimat în fotbalul moldovenesc.

- Ce le transmiţi adversarilor pentru ultimele 9 etape de campionat?

- Le transmit să avem parte de un joc curat, ca pînă la urmă să învingă echipele care sunt mai puternice şi într-adevăr merită, conform jocului prestat. Cine va avea mai mult noroc va arăta timpul. Să scăpăm de meciurile trucate, că deja toată presa vorbește despre asta. Îmi doresc pur şi simplu să ieşim şi să jucăm fotbal, 90 min de fotbal adevărat, dar nu să se joace pe toată durata campionatului 2 meciuri, iar restul să fie înţelegeri şi apoi să iasă în faţa suporterilor şi să spună că sunt mari fotbalişti.

- Un mesaj pentru suporterii echipei Milsami?

- Dacă am decis de la bun început că suntem o familie, prieteni, atunci să rămînem aşa pînă la sfîrşit. Știţi cum sună proverbul: „Prietenul la nevoie se cunoaşte”, nu numai cînd e bine, dar şi cînd e rău să fie mereu alaturi de noi. Le-aş mai dori mai multă răbdare şi să creadă în noi. Pentru că toți băieţii care ies pe teren, care sunt la noi în echipă, dau tot ce e mai bun. Pînă la urmă Dumnezeu e mare şi vede oamenii care joacă din inimă, cinstit. Nu cred că acest ghinion va continua la nesfârșit. Fiți alături de noi!

Comentarii

Bravo Adrian...noi permanent am fost, sintem si vom fi alaturea!!!!!! Ce priveste de Chisileov sint de acort...parca un barbat matur si vestit...dar se poarte ca o .....Ă!!!!!!
raiser (2011-04-05 13:46:55)
Adrian esti un capitan adevarat, am un deosebit respect fata de tine, sa simtit tare lipsa ta in aparare la meciul cu sherif, Balin prinde fluturi. Aruncatine noua dupa meci maeouri dea voastre mai vechi daca e posibil. Foorza Milsami
Misha Shumaher (2011-04-05 14:38:40)
Baravo Adrian!!!!bafta baieti!!!mult succes si sa cistigati toate meciurile pina la sfirsitul campionatului..si sa le stergeti nasu la toti..si sa mergem in Europa!!!!!!!
fan milsami (2011-04-05 16:24:02)
SUS Milsami... Va iubesc!
Vasile (2011-04-07 17:03:46)
Comentariul d-vostră: *

HTML-tag-uri nu sunt permise. Dacă doriţi să inseraţi un link pentru a posta dvs. - doar tip sau copia adresa link-ul dorit.
Numele: *
E-mail: *
Click to refresh image

Nu pot citi textul? Click pe imagine pentru a reînoi

Cele mai accesate știri

« Aprilie 2011 »
LuMaMiJoiViSiDu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
23 aprilie, 2020

În aceste timpuri grele pentru țara noastră și pentru întreaga omenire, Fotbal Club Milsami Orhei vine cu un mesaj de profundă recunoștință și apreciere pentru cei ce luptă în Prima Linie! Detalii...

14 aprilie, 2020

Fotbal Club Milsami Orhei aduce calde felicitări Federației Moldovenești de Fotbal cu ocazia aniversării a 30 de ani de la fondare! Detalii...

Clasament