FC MILSAMI Orhei

1 234

Istoria fondării echipei


 FC Milsami Orhei este un club de fotbal din Orhei, Republica Moldova, care în prezent evoluează în Divizia Națională. Echipa a fost înființată în anul 2005.

Clubul a fost înființat în anul 2005, în satul Step-Soci din raionul Orhei, și a jucat inițial sub denumirea de Viitorul Step-Soci. Cu această denumire echipa a evoluat timp de doi ani în Divizia „B”, după care un an în Divizia „A”.
În sezonul 2008-2009 echipa s-a mutat la Orhei și totodată și-a schimbat denumirea în Viitorul Orhei, iar în 2010 a fost redenumit în Milsami Orhei.
In sezonul 2010-2011 orheienii obtin locul 3 in Divizia Nationala si pentru prima data participa in cupele europene, Europa League. In etapa preliminara a Europa League FC Milsami Orhei a jucat contra FC Dinamo Tbilisi (Georgia) ( La Tbilisi a invins Dinamo cu 2-0 iar la Orhei scorul a fost de 3-1 pentru Dinamo.)
În luna august anul 2011, echipa FC Ursidos Chișinău a fuzionat cu Milsami Orhei, noul club fiind denumit FC Milsami-Ursidos.

In sezonul 2011-2012 FC Milsami ocupa locul 4 in Divizia Nationala, cistiga pentru prima data Cupa si Supercupa Moldovei. In cupele europene FC Milsami a jucat contra echipei din Kazahstan, FC Aktobe. La Orhei vulturii rosii au invins cu 4-2 insa in deplasare a pierdut cu 3-0.

In sezonul 2012-2013 orheienii ocupa locul 4 in campionat si obtin dreptul de a jucat in Europa League. In primal tur preliminary vulturii au trecut de FC Dudelange din Luxemburg. In turul doi preliminar FC Milsami in compania echipei din Belarus, FC Shaktar Soligorsk. Ambele meciuri s-au incheiat 1-1 iar la loviturile de departajare vuturii au fost mai buni. In turul trei al Eropa League FC Milsami s-a intilnit cu AS Saint-Etienne din Franta. In dubla mansa au invins francezii de 2 ori cu scorul de 3-0.
In sezonul 2013-2014 orheienii ocupa abia locul 6 si pentru prima data din 2010, de la schimbarea denumirii in FC Milsami, nu a jucat in cupele europene.

În sezonul 2014-2015 echipa a câștigat în premieră titlul de campioană a Moldovei, acesta fiind și primul caz când o echipă dintr-un alt oraș decât Chișinău șiTiraspol câștigă titlul în Republica Moldova. Tot in acest sezon orheienii pentru prima data au jucat in Champions League. Primul adversar al vulturilor a fost PFK Ludogorets din Bulgaria. In deplasare orheienii surprinzator au invins cu 1-0 iar la Orhei au invins cu 2-1 si au produs o adevarata senzatie atit pentru Moldova si Bulgaria cit si pentru intreaga Europa. In turul 3 preliminar al Champions League FC Milsami a jucat contra FC Skenderbeu din Albania. Ambele meciuri s-au incheiat cu victoria albanezilor 2-0. Desi nu a reusit sa invinga in Champions League orheienii au obtinut dreptul de a juca in play-off-ul Europa League. In play-off FC Milsami a jucat contra AS Saint-Etienne din Franta. La Chisinau a fost 1-1 iar in Franta 1-0 pentru saint-Etinne. Astfel vulturii nu au reusit sa se califice in grupele UEFA Europa League.

In sezonul 2015-2016 orheienii s-au clasat pe locu 6 in Divizia Nationala si au ajuns pina in finala Cupei Moldovei Orange, unde au pierdut cu 1-0 de la FC Zaria Balti.


Cele mai accesate știri

23 aprilie, 2020

În aceste timpuri grele pentru țara noastră și pentru întreaga omenire, Fotbal Club Milsami Orhei vine cu un mesaj de profundă recunoștință și apreciere pentru cei ce luptă în Prima Linie! Detalii...

14 aprilie, 2020

Fotbal Club Milsami Orhei aduce calde felicitări Federației Moldovenești de Fotbal cu ocazia aniversării a 30 de ani de la fondare! Detalii...

Clasament